Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Zeydan Karalar, “İnsan, demokrasi ve hukuk diyenler kazanacak.”

Başkan Zeydan Karalar, “İnsan, demokrasi ve hukuk diyenler kazanacak.”

Başkan Zeydan Karalar, “İnsan, demokrasi ve hukuk diyenler kazanacak.”

 

Baskan Zeydan Karalar, “Kazanimin yolu, demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmeyi sürdürmesinden geçer.”

 

“Sorunlarin sahiplerini, sorunlara sahip çikar hale getirmeliyiz.'

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, KESK’e bagli Büro Emekçileri Sendikasi (BES) Adana Subesi 9. Olagan Genel Kurulu’na katildi. Baskan Zeydan Karalar, demokrasi mücadelesi veren güçlerin küçük fikir ayriliklarina, ayrintilara takilmadan birlikteliklerine devam etmesi gerektigini, basarinin yolunun bu oldugunu kaydetti

 

BIR ISIK VAR, ONUN IÇIN MÜCADELEYE DEVAM

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in da katildigi kongrede, etkili bir konusma yapan ve önemli mesajlar veren Baskan Zeydan Karalar, “Köklü demokrasiye özlem duydugumuz günlerde, hayati demokrasi mücadelesiyle geçmis insanlarla birlikte olmak bizim için büyük sevinç, gurur ve umut  kaynagi. Demokrasi mücadelesini baskilara ragmen sürdüren insanlarin varligi bizi umutlandiriyor. ‘Bir isik var, onun için mücadeleye devam’ dedirtiyor.

Bizim kusak için söylüyorum; sürekli mücadele eden insanlarin hikayesi bizimkisi. Hala da devam ediyor bu mücadele. Bu yolda, inançlarimiz dogrultusunda ölünceye kadar yürüyecegiz. Bu yoldan sapma yok” dedi.

SORUNLARIN SAHIPLERINI, SORUNLARA SAHIP ÇIKAR HALE GETIRMELIYIZ

Demokrasi mücadelesinde yasanan en büyük sorunun; sorunlara asil sahip çikmasi gereken insanlarin, bu mücadeleyi yürekten ve çogunluk saglayarak verir hale getirilememesi oldugunu kaydeden Baskan Zeydan Karalar, “Soruna asil sahip çikmasi gereken insanlari, soruna sahip çikacak hale getiremiyoruz. Soruna asil sahip çikmasi ve bu yolda mücadele etmesi gerekenler, söz konusu mücadeleyi vermezse basarili olamayacagimizi bilmeliyiz. Uzun yillar yöneticilik yapmis olmam ve hala da bunu sürdürüyor olmam, emek mücadelesine bakisimi hiç degistirmedi” diye konustu.

DEMOKRASI MÜCADELESI VERENLER OLARAK, KÜÇÜK FIKIR AYRILIKLARINA TAKILMADAN BIRLIKTE HAREKET ETMELIYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun bir çagrisina da vurgu yapan Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun bir çagrisi oldu, dikkatinizi çekmistir. ‘Bütün demokrasi güçleri bir arada olmalidir’ diyor. Bu çagriya kulak verilmesi gerek. Demokrasi mücadelesi veren herkes ve her olusum bir arada olabilmeli ve mücadele edebilmelidir. Bir kongrede söylemistim. Emek diyen, insan haklari diyen, adalet, demokrasi diyen biziz. Insanlarin daha iyi sartlarda yasamasi için mücadele eden biziz. Insanligin ihtiyaçlarini savunan bizleriz ama biz Türkiye’yi yönetemiyoruz, biz dünyayi yönetemiyoruz. Bunda bir terslik var. Çok kuvvetli oldugumuz dönemlerde biz küçük ayrintilara takilip birbirimizle mücadele ettik. O gücü kaybettik ve bir daha elde edemiyoruz. O günleri hatirlayip, geçmisten ders alarak, artik küçük ayrintilara takilmadan, demokrasi güçlerinin birlikte olup, daha güçlü sekilde yoluna devam etmesi gerekir. Kazanimin çaresi ve yolu budur.

Iste bizim de seçildigimiz son seçimler bunu göstermistir. Bunun Türkiye açisindan ne kadar önemli oldugunu pratikte gördük. Böyle devam etmemiz, bunu sürdürmemiz gerek. Böyle devam ettirme iradesi hepimizde var. Bu umut verici. Ben insan haklari, demokrasi, hukuk diyen, insanlik için çalisan ve emekten yana olanlarin kazanacagina yürekten inaniyorum.”

 

 

 

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli